MENU

PU Integral

pu-integral

PU Integral

kategoria: piece

producent: Koenig

koenig

Uniwersalny piec o powierzchni wypieku 84m2 – 140m2

  • Automatyczny piec przelotowy z wbudowaną strefą zapieku
  • Powierzchnia wypiekowa: 30 – 75 m2
  • Duża powierzchnia wypiekowa przy minimalnych gabarytach – maksymalna długość pieca ok. 8 m
  • Trzy odrębne strefy klimatyczne (strefa zaparowania, strefa wstępnego zapieku i strefa wypieku końcowego)
  • Optymalne rezultaty wypieku, dzięki połączeniu gorących pokładów wypiekowych z cyrkulacją gorącego powietrza
  • W połączeniu z linią do bułek lub chleba tworzy w pełni automatyczną linię produkcyjną

back arrow powrót

Szczegóły

Opis produktu

Duża różnorodność produktów przy zachowaniu najlepszych rezultatów wypieku dla produktów częściowo zapieczonych i finalnie wypieczonych, takich jak: bułki różnego typu, chleb, chleb foremkowy oraz wyroby cukiernicze
  • niezależne strefy wypieku zapewniają najlepsze rezultaty dla wszystkich produktów
  • pokłady pieca dostępne są w wersji perforowanej lub jednolitej o różnej grubości, również z powłoką teflonową.

Pokłady pieca perforowane lub jednolite

Nowy produkt
  • maksymalnie cztery niezależne strefy wypieku umożliwiają dokładną regulację i kontrolę temperatury, ilości i wilgotności powietrza podczas procesu wypieku.
  • wilgotność – kontrolowana przez pomiar wartości rzeczywistej
  • temperatura – kontrolowana przez pomiar wartości rzeczywistej ogrzewania poszczególnych stref