MENU

Wałkownica Rondomat Manomat

Szczegóły

Opis produktu

Bezstopniowa regulacja wałka umożliwia dokładne ustawienie wymaganej minimalnej grubości. Zapewnia to idealne arkusze tej samej ilości ciasta, a tym samym większej liczby produktów. Automatyczna regulacja wałka ułatwia personelowi możliwość wyprodukowania prostych i spójnych arkuszy ciasta.

Mechanizm automatycznego regulowania wałka gwarantuje operatorowi zawsze taki sam wynik bez względu na czynności wałkowania. Operator tylko wybiera jeden z czterech programów i automatycznie dostosowuje wałek . Jest rzeczą oczywistą, że można również zmienić wałek w Automacie indywidualnie. Na Manomat, regulacja wałka jest wyłącznie ręczna.

Prosta obsługa regulacji wałka pozwala otworzyć i zamknąć rolki bardzo szybko i łatwo. Kierunku pracy można włączyć za dźwigni operacyjnej.

Absolutnie precyzyjne wałkowanie.
Jeśli chcesz produkować spójne ciasta, musisz mieć taką samą grubość . Zwłaszcza w zakresie poniżej 2 mm, co dziesiąta części milimetra jest ważne. Dlatego też ustawienie skali w Manomacie i Automacie jest regulowana i odległości między liczbą małych grubości ciasta jest szczególnie duża, co pozwala ustawić żądaną grubość, aby otrzymać precyzyjnie wywałkowane ciasto.

Łatwe do czyszczenia.
Manomat i Automat jest szczególnie łatwy do wyczyszczenia. Urządzenia posiadają nowoczesny design, wyposażony w gładkie i higieniczne powierzchnie. Nie ma widocznych wkrętów/śrub, ani zakątki, gdzie mógłby gromadzić się brud.

Unikalne narzędzia synchroniczne.
Jesteś zobowiązany produkować cienkich ciasta mające tendencję do łamania się, tworzenia fal – Manomat i Automat rozwiązuje ten problem szybko i łatwo. Wystarczy nacisnąć dźwignię w dół i fale znikają natychmiast.

Synchroniczny przekładnia dopasowuje prędkość podawania ciasta, tak aby je odpowiednio rozciągnąć do wymaganej grubości.