Rozmieszczenie szczelin w kastach BLUECAT-one zoptymalizowane zostało do warunków pracy w nowoczesnych punktach sprzedażowych piekarni. Każdy rząd świeżych kęsów ciasta tworzy kanał powietrzny. Zewnętrzne rzędy krótszej strony zapewniają dzięki mniejszym szczelinom efekt pompowania, który znacznie redukuje nierównomierne działanie chłodnicze.
Właściwości dotykowe (wyważony, ryflowany uchwyt) dopasowane zostały do kształtu dłoni, głównie damskiego personelu. Brak ostrych krawędzi oraz wyślizgiwania z mokrych palców
Mikrostruktura podłogi płyty podstawowej oraz szablony gary
Zmieniona geometria, dla osiągnięcia lepszego procesu suszenia.
Optymalne działanie izolacyjne dzieki gazowi izolacyjnemu w ściankach bocznych.
Przystosowane do mycia w zmywarce
Proces oddzielania kęsów ciasta od kasty jest znacznie szybszy i lepszy niz u innych producentów
Współczynnik przepływu powietrza został zoptymalizowany dla ssących mroźni szokowych oraz przechowywania w stercie. Brak zagrożenia wytwrozenia się skóry, przy zachowaniu rozsądnego obłożenia. Znacznie polepszona równomierność produktów na kaście i całej stercie kast
Wskaźnik poziom wygarowania dla bułek nacinanych i kajzerek
Stablilna struktura dna, zapobiegająca odkształcaniu się kasty