kategoria: Linie cukiernicze
producent: Rondo
Dzięki unikalnej regulowanej głowicy satelitarnej, SmartLine delikatnie przetwarza wszystkie rodzaje ciasta, od miękkiego aż do laminowanych bloków ciasta, tworząc regularne wstęgi ciasta.
Szczegóły
Na smak ciasta decydujący wpływ ma proces przetwarzania. Łagodne traktowanie ma ogromne znaczenie powoduje to, że substancje zapachowe nie ulatują podczas fermentacji.
Rondo oferuje urządzenie Smartline do szczególnie delikatnego, wolnego od naprężeń wałkowania ciasta. Dzięki temu struktura glutenowa nie ulega zniszczeniu a pęcherzyki powietrza pozostają w cieście. Po wypieku ciasto ma idealną strukturę, oraz porowatość. Wypieki mają wybitny smak oraz pozostają dłużej świeże
Uniwersalne zastosowanie
Można użyć Smartline do procesu przetwarzania nie tylko miękkiego i lepkiego ciasta, ale także cały zakres ciast do chleba i ciast zwijanych, ciast słodkich, drożdżowe, kruchych, aż do ciast laminowanych, takich jak croissanty, półpłynne ciasta francuskie i półfrancuskie.
Unikalny system satelitarny umożliwia łagodne wałkowanie od bardzo miękkiego do twardego ciasta. Regulacja kąta natarcia głowicy satelitarnej zapewnia idealne przygotowanie wstęgi ciasta do dalszej obróbki, bez względu na rodzaj obrabianego ciasta,
Prosta obsługa
Smartline posiada nowoczesny ekranu dotykowy. Symbole ułatwia obsługę urządzenia . Wszystkie prędkości, szczeliny wałka i inne parametry mogą być zapisywane, co gwarantuje powtarzalną produkcję jak i jakość. System sterowania PLC Siemens ma ponad 100 programów do zapamiętywania.
Opcja Extruder – automatyczne podawanie
Przy dużych ilościach obrabianego ciasta, automatyczne podawanie jest ekonomicznym rozwiązaniem i stanowi znaczne zmniejszenie nakładu pracy. Głównym elementem jest automatyczne podawanie kawałków ciasta . Jednostka ta delikatnie wytłacza ciasto na wstęgi, które jest następnie przetwarzane przez Smartline.
Korzyści są oczywiste: mniej odpadów, lepszej jakości ciasto wynikające z regularnych wstęg.
Linia cukiernicza Polyline
Rondo