MENU

mieszałki i wywrotnice

Mieszałki i wywrotnice - jakość tkwi w prostocie

Służące do wyrabiania ciasta, mieszałki często mają wbudowane wywrotnice - czyli narzędzie służące do podnoszenia i przewracania dzież tak, aby produkt znalazł się w leju dzielarki. Jest to ważny element zautomatyzowanej piekarni - usprawnia on bowiem proces produkcji w kluczowych dla niego punktach. Należą do nich, m.in.:

1.Mieszałki a lepsza jakość pieczywa

Odpowiednio dobrana mieszałka to krok w stronę zachowania wysokiej klasy wypieku przy mniejszym zużyciu półproduktów. Ciasta, w szczególności te ciężkie - czyli m.in. drożdżowe, pierogowe czy też do pizzy - wymagają starannego wyrobienia. Dlatego też dostępne u nas mieszałki oferują programowanie czasu mieszania. Rezultatem jest gładka konsystencja ciasta, dokładne rozprowadzenie składników po całej jego powierzchni i równomierne napowietrzenie masy.

2. Łatwość w utrzymaniu czystości

Kilka prostych rozwiązań w konstrukcji oferowanych przez nas mieszałek sprawia, że ich czyszczenie i konserwacja to nie problem. Gładkie powierzchnie maszyn ułatwiają ich czyszczenie z osadu mąki czy resztek ciasta; z kolei pokrycie dzieży pozwala na ograniczenie pylenia.

3. Jedna mieszałko-wywrotnica - wiele możliwości

Możliwość przygotowania wielu rodzajów wypieków pozwala na zachowanie różnorodności oferty. Od wyrobów z mąki pszennej po razową czy też wyroby cukiernicze - dobór funkcjonalności zależy wyłącznie od Państwa potrzeb. Dodatkowo, zapewniamy dostępność maszyn o zróżnicowanych wysokościach podnoszenia - aby bez problemu wpisały się w wiele linii produkcyjnych.

4. Prosta obsługa - mniej znaczy więcej

Prostota obsługi takich maszyn, jak mieszałki spiralne ma znamienny wpływ na przebieg produkcji pieczywa. To zysk zarówno w sferze organizacyjnej, jak i finansowej - a przy okazji, minimalizuje niebezpieczeństwo wypadku podczas pracy. Użycie najwyższej jakości stali nierdzewnej i niklowanej oraz materiałów z czujnikiem temperatury gwarantuje zarówno trwałość wykonania, jak i najwyższą jakość wyrobu.